Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@19:37:30 GMT

نقشم را قضاوت نمی‌کنم

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۲۱۲۰

نقشم را قضاوت نمی‌کنم

بازیگر نمایش «اثر پرتوهای گاما بر گل‌های همیشه بهار» با بیان اینکه "نقشم را قضاوت نمی‌کنم" گفت: از ته قلبم می‌گویم بازی در کنار استاد نصیرپور رویایی بود که برایم به حقیقت پیوست. ثانیه ثانیه این کار برای من کلاس درس بود. تا همیشه خودم را مدیون راهنمایی‌های استادم خانم نصیرپور می‌دانم.

به گزارش ایسنا، مبینا طبایی در رشته گرافیک تحصیل کرده و دانشجوی طراحی لباس است، پنج سال پیش در هفده سالگی بازیگری را زیر نظر مهتاب نصیرپور شروع کرد و اولین فعالیت حرفه‌ای او بازی در نمایش «نام تمام مادران» (محمد رحمانیان) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همکاری در نمایشنامه‌خوانی «خواب زمستانی» به نویسندگی لیلی عاج و بازی در نمایش «هگزا شهر دوشیزگان» به کارگردانی محمد حاتمی از دیگر تجربه‌های این بازیگر جوان است. او این روزها مشغول بازی در نمایش «اثر پرتوهای گاما بر گل‌های همیشه بهار» به کارگردانی مهتاب نصیرپور است.

شاید نکته اولی که با دیدن این نمایش به چشم می‌آید، تفاوت نقش شما با یاسی در نمایش «نام تمام مادران…» است. چقدر این تفاوت برای خودتان در پذیرفتن این نقش جذاب بود؟ از نقش دختری در ایران و قصه‌ای معاصر تا دختری در برانکس. آنهم دهه ۵۰ میلادی.

اولین چیزی که در مورد نقش "روت" باید بگویم این است که "روت" برایم به شدت جذاب و چالش‌برانگیز بود. همان طور که در نمایش متوجه شدید، "روت" نقش بسیار سختی است و برای بازیگر کم تجربه‌ای مثل من این نقش، کلاس درس بود. در کل این جذابیت باعث شد تمام تلاشم را انجام دهم و به همین خاطر این نقش را بسیار دوست دارم.

قصه اصلی را خواندید یا به خواندن نمایشنامه اکتفا کردید؟

زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد من متن اصلی را نخوانده بودم. وقتی با دراماتورژی قوی آقای رحمانیان مواجه شدم، تحت تاثیر قرار گرفتم. به نظر من، متن آقای رحمانیان از متن اصلی به شدت جذاب‌تر و بهتر بود. کنجکاو شدم و چندین مرتبه نمایشنامه اصلی را مطالعه کردم.

بعد از مادر (مهتاب نصیرپور)، "روت" نقشی که شما بازی می‌کنید، مهمترین نقش این نمایشنامه است، به ویژه که اصلاً کلید بحران را او روشن می‌کند و مهمترین ضربه را به "بتی" می‌زند. به نظر شما، "روت" منفی است؟ یا شما او را خاکستری دیدید؟

تمام تلاشم را کردم تا "روت" را قضاوت نکنم، من، شما و تماشاگران و در واقع هر شخصی می‌تواند برداشت شخصی خودش را از این شخصیت داشته باشد. من فقط سعی کردم با هدایت استاد نصیرپور نقش را به درستی بازی کنم. ممکن است من یا هر کس دیگری کاراکتری را دوست نداشته باشد، ولی من ایمان دارم که هر آدمی خودش را دوست دارد.

بازی در کنار بازیگری مثل مهتاب نصیرپور که بسیار باتجربه است، چطور بود؟

از ته قلبم می‌گویم بازی در کنار استاد نصیرپور رویایی بود که برایم به حقیقت پیوست. ثانیه ثانیه این کار برای من کلاس درس بود. تا همیشه خودم را مدیون راهنمایی‌های استادم خانم نصیرپور می‌دانم.

شما برای انتخاب نقش بیشتر به دنبال چه معیارهایی هستید؟ نقش؟ متن؟ گروه؟ کارگردان؟ شاید در این نمایش همکاری پیشین با آقای رحمانیان باعث شد به گروه اضافه شوید؟

برای انتخاب نقش، مجموع مواردی که ذکر کردید برایم دارای اهمیت است. برای بازیگری مثل من که به کارش عشق می‌ورزد و در ابتدای کار است همیشه آرامشی که از گروه به من منتقل خواهد شد، اصلی‌ترین و مهم ترین رکن است.

اغلب واکنش‌ها به بازی شما، مثبت بوده و بسیاری از بازی شما صحبت می‌کنند. این واکنش‌ها را خودتان هم دریافت کرده‌اید؟

از لطف و نگاه تماشاگران ممنونم و همیشه سعی کرده‌ام که واکنش‌ها چه منفی، چه مثبت من را از مسیری که انتخاب کرده‌ام دور نکنند. البته واکنش‌های مثبت من را خوشحال و انرژی‌ام را دو چندان کرده‌اند. از اعتمادی که استاد نصیرپور به من کردند بی‌نهایت ممنونم.همین طور از استاد محمد رحمانیان بزرگ به خاطر تمام آنچه به من آموختند، تشکر می‌کنم.

نمایش «اثر پرتوهای گاما بر گل‌های همیشه بهار» به کارگردانی مهتاب نصیرپور ساعت ۱۹:۳۰ هر روز به جز شنبه‌ها در تماشاخانه «سپند» روی صحنه می‌رود. نصیرپور، خسرو احمدی، مبینا طبایی، شهین مهین‌فر، آریانا مجد، نیکتا مستوفی و علی تاجمیر بازیگران این نمایش هستند که اجرای آن تا نیمه اردیبهشت ماه ادامه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نمایش نام تمام مادران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی

حمید سمندریان که با شوق فراوان نظاره‌گر کار دانشجویان خود بود، استعداد و توانمندی این دانشجو را کشف کرد و اول بار در نمایش «نگاهی از پل» با او همکاری کرد. اکبر زنجان‌پور در این نمایش به عنوان استعدادی درخشان ظاهر شد و این اولین گام‌های او در جاده موفقیت بود.

به گزارش ایسنا، این خاطره به دهه ۵۰ بازمی‌گردد و حالا دانشجوی سابق قرار است همزمان با زادروز استاد خود و در مراسمی که کانون کارگردانان خانه تئاتر برگزار می‌کند، تقدیر شود.

دانشجوی سابق اما سال‌هاست که خانه‌نشین است و شرایط را برای به صحنه بردن اثری تازه، مناسب نمی‌داند.

هرچند نسل جدید تماشاگران تئاتر نتوانسته‌اند هنرنمایی زنجان‎پور را روی صحنه ببینند، اما قدیمی‌های تئاتر نمی‌توانند حضور تاثیرگذار و استعداد شگرف او را در نمایش‌های «نگاهی از پل» و «ملاقات بانوی سالخورده» فراموش کنند

شاید اولین بازی حرفه‌ای او در تئاتر در نمایش «نگاهی از پل» بود که در کنار سوسن‌فرخ نیا به عنوان یکی دیگری از دانشجویان مستعد دانشکده هنرهای زیبا درخشید و بار دوم بود که خود را به عنوان استعدادی غیرقابل انکار اثبات کرد؛ در نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» نوشته فردریش دورنمات و کار حمید سمندریان. او در آن نمایش نقش آالفرد ایل را بازی کرد که یکی از کارکترهای مهم نمایشی است و تفاوت سنی زیادی با آن داشت.

به انگیزه این تجلیل و به یاد حمید سمندریان، بخشی از صحبت‌های او را درباره زنجان‌پور مرور می‌کنیم:

«زنجان‌پور بسیار قابل قبول و باورپذیر بازی کرد. هرچند که آالفرد ایل از سن او دور بود ولی او نقش را به خوبی درک کرد. من استعداد زنجان ‌پور را در کلاس‌های دانشگاه شناختم. زمانی که شاگرد من بود، او را در اجراهای دانشگاهی دیده بودم و هیجان‌ها و انرژی‌های او را می‌شناختم. همان طور که در «نگاهی از پل» قدرت و انرژی خود را به نمایش گذاشت، در «ملاقات بانوی سالخورده» نیز به درونیات و عمق آلفرد ایل پی برد. دو نقش متفاوت و با بازی فراموش‌نشدنی زنجان‌پور. من برای رسیدن او به آلفرد ایل هیچ گونه درگیری نداشتم. زنجان‌پور به شدت خودش را متمرکز کرده بود تا به نقش برسد و آن طوری که من می‌خواهم بازی کند. او هم در بیرون و هم در درون به نقش رسید و خودش را هماهنگ کرد و به روح لحظه به لحظه نقش مسلط شد.

اما بخت با تماشاگران دهه هشتاد هم همراه بود تا یک بازی به یادماندنی دیگر از زنجان‌پور ببینند؛ در نمایش «شب هزار و یکم» به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی. نمایشی که در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت و در سه اپیزود گوناگون، نگاهی تازه به هزار و یک شب داشت. زنجان‌پور با همراهی مژده شمسایی و ستاره اسکندری در اپیزود دوم این نمایش بازی کرد تا برای تماشاگران نسل‌های بعدی تئاتر نیز خاطره زیبای دیگری از بازی‌های خود بسازد.

حالا این بزرگداشت همزمان با زادروز استاد او در خانه هنرمندان ایران، روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برپا می‌شود. حمید سمندریان، استاد او سال‌هاست که از دنیا رفته و بهرام بیضایی نیز به دلیل دوری از وطن، نخواهد توانست در این برنامه شرکت کند و این بزرگداشت با دو جای خالی همراه می‌شود.

بزرگداشت زنجان‌پور به کوشش کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران، ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

    

دیگر خبرها

  • پیروزی اینتر در نخستین قضاوت تمام زنانه سری A
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • فرصت دفاع برای مصلایی‌پور؛ وقتی فقط یک نفر تعلیق شد
  • ترکیب احتمالی اینتر برای دیدار با تورینو
  • والیبال نشسته به دنبال نمایش جدید در پاریس
  • یک ایرانی از کشتی المپیک کنار گذاشته شد / تنبیه فوری فدراسیون جهانی
  • قضاوت سلطان‌زاده در گزینشی نهایی کشتی المپیک
  • حذف رییس کمیته داوران فدراسیون کشتی از المپیک پاریس
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • نمایش درخشان دو دروازه‌بان مس مقابل پیکان